Spring til indhold
Hjem » Artikler » 3 måder man kan tjene penge på pandekager

3 måder man kan tjene penge på pandekager

  • af

De seneste par år har det været svært at sælge pandekager med de restriktioner der har holdt en stor dæmper på kulturelle events – deriblandt festivalerne. Men nu er restriktionerne væk, og festivalerne har meldt deres ankomst i 2022.

Hvis du søger en ekstra indtægt til husholdningen, eller hvis du har lyst til et alternativt studiejob eller bare en ny karrierevej, så kan du overveje at starte en pandekage-vogn eller måske endda et rigtigt crêperi.

Pandekagemaskiner.dk kan du læse en masse omkring udstyret du skal bruge til at sælge pandekager. Men her i artiklen vil jeg gerne fortælle dig om, hvordan du kan tjene penge på pandekager.

Den mest fleksible løsning

Den mest fleksible og vel nok billigste løsning er en ladcykel. Den kan du tage med rundt, hvor end dine kunder er. Det vil sige, at du kan stå på torvet, på festivalen eller i en villahave til en fødselsdagsfest.

Du kan erhverve dig en ladcykel med pandekagemaskine og diverse tilbehør for 60-70.000 kr. ekskl. moms.

Hvis du har en bil

Du kan faktisk gøre det endnu billigere, og måske endda lidt mere fleksibelt, hvis du vil have mulighed for at komme lidt længere væk med dine pandekager.

Har du i forvejen en bil, vil jeg mene at du kan komme i gang for kun 20.000 kr. Du skal bare have et bord der er sammenfoldelig, som kan være i bilen, og så et par pandekagemaskiner til gas, og diverse tilbehør som du skal bruge uanset hvilken løsning du vælger. Det kan være praktisk at have en lille pavillon at stå under, men det koster heller ikke meget.

Fordelen ved ladcyklen og bilen er, at du kan komme hurtigt og nemt i gang, og da investeringen er ret lille, kan du hurtigere tilbagebetale investeringen og begynde at udbetale alt overskud i løn. Det er også nemmere at udvælge enkelte events med stort indtjeningspotentiale, fordi du ikke er presset til at få tilbagebetalt investeringen.

Det store setup

Hvis det skal være din levevej, eller hvis du har ambitioner om at udvikle et franchise, så skal du lave det store setup. Det er enten ved at lave et rigtigt créperi eller en pandekagerestaurant i fysiske lokaler, eller ved at lave en pandekagevogn i en foodtruck eller trailer, som kan køres rundt.

Der er ikke den store prisforskel på de to muligheder, men der er ingen tvivl om, at en foodtruck hurtigt kan blive dyrt at komme i gang med, fordi bilen alene kan koste flere hundrede tusinde. Fysiske lokaler derimod er dyrere at holde i gang på den lange bane, fordi der skal betales husleje hver eneste måned. Det kan hurtigt løbe op i 10.000 kr. per måned, som er en udgift der skal dækkes før du har løn til dig selv.

I sidste ende er det nok mest et spørgsmål om, hvad du bedst kan li. Vil du være fri til at køre rundt til forskellige events. Eller vil du helst have dit helt eget sted, hvor du kan opbygge en speciel stemning og få lokale og loyale kunder. Den fysiske pandekagecafé/restaurant, kan også nemmere udvikles hen ad vejen, da der er plads til at få flere produkter på ”hylden”.

Her var et par ideer til hvordan du kan tjene penge på pandekager. Held og lykke med dit projekt!