Spring til indhold
Hjem » Artikler » Forsendelsesposer

Forsendelsesposer

  • af

Globaliseringen har været med til at øge den internationale handel. Verden er blevet mindre i den forstand, at det, der før var langt væk, kan man i dag flyve til på en halv dag. Mulighederne for at handle på tværs af landegrænser og verdenshave er derfor væsentlig bedre nu, end de var engang. Det ligger dog også et pres på den nuværende udfordring med klimaet. De fleste har anerkendt, at klimaet er under enormt pres, og vi skal gøre noget for at stoppe den negative udvikling, vi ser. Et område, som vi ikke nødvendigvis taler meget om i forbindelse med international handel og fragt, er det materiale, varerne bliver sendt i. Forsendelsesposer eller kasser sætter også et stort klimaaftryk, og det er derfor relevant at forholde sig til, hvilke muligheder vi har for alternative forsendelsesmaterialer.

Forsendelsesposer i andre materialer

I mange år har vi været vant til at modtage vores pakker fra hele verden i forsendelsesposer lavet af plastik. Dette er unægtelig ikke den bedste løsning. Plastik udvikler store mængder af CO2, når det brændes, og det er begrænset, hvor mange gange man kan genbruge plastik. Derfor er der et miljømæssigt ansvar, men for den sags skyld også en virksomhedsmulighed i at udvikle forsendelsesposer i bæredygtigt materiale. Flere og flere mennesker er villige til at betale for et bæredygtigt alternativ, så det, at produktionsudgifterne ved disse forsendelsesposer er større, er ikke nødvendigvis et benspænd for den virksomhed, som må benytte sig heraf. Hvis en virksomhed tydeligt kan vise, at deres produkter og forsendelsesproces er bæredygtigt, vil det i sig selv være attraktivt for mange kunder. Nogle af de alternativer, vi allerede ser dukke op, er genbrugsplast og æsker lavet af pap. Der er også et langt mindre forbrug af bobleplast som beskyttelse for varerne. Nogle er allerede begyndt at bruge bionedbrydelige pakkechips og stretchpapir, når de skal sende deres varer ud til kunderne. Alternativerne til beskyttelse af varerne er altså væsentlig bedre udviklet end forsendelsesposer. Her er der oftest benyttet kasser af pap, hvis poser af plast ikke er ønsket.

Bæredygtig på flere måde

Det er meget nemt at forsimple bæredygtighed til et lavt CO2-aftryk og ingen brug af plastik. Det er i sidste ende for unuanceret at sætte det sådan op. Men at forholde sig til hvilke materialer, der er brugt i de forskellige dele af en produktion, vil uden tvivl give en større forståelse af, om en virksomhed arbejder bæredygtigt eller ej. Netop forsendelsesposer er et område, hvor dele af produktionen kan være bæredygtig, selvom de stadig bliver produceret i plast. Hvis man vil tage bæredygtige valg, må man derfor også sætte sig ind i, hvilke forskelle parametre man kan vurdere bæredygtighed på.