Spring til indhold
Hjem » Artikler » Sådan klima kontrollerer du din hjemmearbejdsplads

Sådan klima kontrollerer du din hjemmearbejdsplads

  • af

For rigtig mange mennesker er det en drøm at kunne arbejde hjemmefra, og det kan jeg helt personligt selv skrive under på, at det er, men det giver nogle nye og anderledes udfordringer. Den største af dem, er indeklimaet i de fleste hjem, da de naturligvis er designet til, at man skal bo og ikke arbejde i dem, men du kan nemt og enkelt forbedre det markant. Alt, det kræver er par små og smarte tiltag.

 

Lys, lyd og luft

Det første du skal tænke på, når du arbejder hjemmefra er, hvilke lysforhold du arbejder under. De fleste mennesker, der arbejder hjemmefra, arbejder foran en computer, og hvis du skal have det maksimale ud af din skærm, så skal du forsøge at undgå for meget modlys. Indret derfor dit hjemmekontor med nogle gardiner eller andet, der kan holde lys udefra væk samtidig med, at du skal kunne åbne vinduerne, når du har behov for ny ilt til hjernen.

 

Den næste ting at tænke på, når du er så privilegeret at arbejde hjemme, er at minimere støjgener. Det kan selvfølgelig være svært at arbejde i komplet stilhed, hvis du bor nær vejarbejde eller andet, men undgå så vidt muligt at placere din arbejdsplads tæt på apparater i hjemmet, der genererer meget larm, da de hurtigt vil gøre dig ør og træt i hovedet.

 

Så kommer vi til tredje og måske den vigtigste ting, du kan gøre for at forbedre din hjemmearbejdsplads, og det er her, vi kommer til selve indeklimaet. Jeg nævnte kort, at du skal kunne åbne dine vinduer for at få ekstra ilt ind, og dette skal du faktisk gerne gøre i fem minutter hver time, så du hele tiden fornyer luften, der eller meget nemt blive træt og flad takket være din computer.

 

Hvis du ikke kan åbne vinduerne på grund af larm eller lugt udefra eller føler det for generende med den ekstra mængde lys, så er der andre muligheder. Du kan få opsat et airconditionanlæg, der holder luften kold og frisk, når du sidder og arbejder i dit eget hjem. Læs mere på Celcius Nordic, hvis du ønsker en smart og praktisk måde at holde dig frisk og skarp, mens du arbejder.

 

Intet slår den ægte vare

Aircondition og klimaanlæg er fantastiske opfindelser til dit hjem, og de kan spare dig for at skulle arbejde, mens du får træk udefra og hører på hovedvejens larm, men genbrugt og afkølet luft kan aldrig slå den ægte vare. Derfor kan du sagtens bruge aircondition, mens du arbejder, men når du holder pauser eller spiser dig lidt mad, så er det en rigtig god idé at slå vinduerne op og få fornyet luften. Aircondition kan ikke erstatte frisk luft, men frisk luft kan heller ikke erstatte aircondition. Vid derfor, hvad du bruger hvornår og giv dig selv kontrollen over klimaet på din hjemmearbejdsplads.