Spring til indhold
Hjem » Artikler » Sådan påvirker innovation måden, vi betaler på

Sådan påvirker innovation måden, vi betaler på

  • af

Der innoveres løbende på alle mulige områder, og måden vi betaler på er ikke en undtagelser. Du tænker måske, at det ikke er nødvendigt at lave om på, hvordan vi betaler. Havde man den tankegang, før kredit- og debitkortene udkom, ville vi slet ikke være så langt, som vi er i dag. I dag anvender hele 65% procent af danskerne kortbetaling, når de handler online. Dette skriver Statista i deres undersøgelse foretaget i løbet af 2020. Spørgsmålet er dog, hvor de resterende procent bliver af, og hvordan det kommer til at se ud i fremtiden.

 

Det er dog klart, at innovation har gjort, at kredit- og debitkort ikke har en andel på 100%. Lad os komme i gang.

 

Mobile apps ligger nummer to

Du er nok ikke overrasket over, at kredit- og debitkort ligger nummer ét med en andel på hele 65%. Mobile apps kommer nummer to med en andel på 11%. Denne kategori indeholder blandt andet MobilePay. MobilePay har efterhånden været her i mange år, men det er først for nylig at danske butikker er begyndt at tage imod det. Det er nemlig blevet meget nemmere at integrere i sin webshop, og gebyrerne er relativt lave. Dette er en god udvikling, da MobilePay til tider kan være nemmere at bruge end betalingskort.

 

Sådan kommer fremtiden måske til at se ud

Vi følger løbende innovation, og vi kan komme med et par bud på, hvordan fremtiden kommer til at se ud. På nuværende tidspunkt bliver kryptovalutaer ikke specificeret for sig i undersøgelsen. Disse ligger nok i kategorien “andre”, men det vil nok ændre sig i fremtiden.

 

Kryptovalutaer er nemlig mere brugervenlige end før, og dette får mange til at anvende dem, når de skal betale online. Egentlig er der mange fordele for både forbrugeren og butikken, når der anvendes kryptovaluta. MyCrypto oplever, at flere danskere interesserer sig for emnet. Kigger man på kommentarfeltet på deres hjemmeside, så kan man se, at der har været meget aktivitet i 2021.

 

Blockchain kommer til at ændre måden, vi betaler på. Spørgsmålet er bare hvornår og i form af hvilken kryptovaluta. Bitcoin er den første, Ethereum var den anden store. For webshops handler det bare om at komme i gang med at acceptere dem, så de kan blive udbredt blandt den danske befolkning.

 

De resterende procent

PayPal overrasker med en andel på 5%. Spørgsmålet er dog, om der er taget højde for, hvor danskerne handler. Hvis danskerne handler i udlandet, giver det god mening. PayPal anvendes meget i udlandet. Er der dog tale om 5% af danske handler, så er det meget. PayPal har ikke så mange fordele for danskere, som det har for folk fra andre lande. Det bliver spændende at se udviklingen med PayPal.

 

Efter PayPal kommer bankoverførsel og faktura (indbetalingskort).