Spring til indhold
Hjem » Artikler » Tag en pause på 2-5 minutter og opnå et boost på arbejdspladsen

Tag en pause på 2-5 minutter og opnå et boost på arbejdspladsen

  • af

Hvis du har et arbejde hvor du sidder meget ned, så passer denne artikel perfekt til dig. Det anbefales som regel, at hvis man har et skrivebordsjob eller et job hvor man ikke er ret aktiv – eksempelvis kontorarbejde, at man rejser sig og som minimum strækker ud én gang i timen.

Hvis du sidder dybt begravet i papirarbejde og mangler fokus, så bør du for din egen skyld – og også for arbejdspladsens skyld tage en pause på 2-5 minutter. Det er bedre, at være fokuseret 55 minutter i timen end, at være ufokuseret i 3-4 timer. Du vil booste din performance og din energi ved, at komme op og ryste dig lidt igennem. Din koncentration øges og dit blodomløb bliver sat i gang – det er ganske sundt.

Mange mister koncentrationen efter en times tid

Det er ikke noget nyt fænomen, at mange mister koncentrationen når de sidder ned i længere tid. Det kan være hårdt, at lave regnskab, kigge papirer igennem, skrive artikler eller andet administrativt arbejde.

De fleste mennesker kan sidde komplet stille i en times tid. Der er selvfølgelig tilfælde hvor man bliver så opslugt af det man laver, at man kan arbejde i et par timer uden, at blinke – men så snart man kommer ud af fokus, så vil man indse, at man lige trænger til, at strække benene lidt.

At sidde stille i længere tid resulterer i

overspringshandlinger

Du kender det sikkert selv – hvis du sidder på kontoret og er lidt for ukoncentreret. Så kan du godt finde på, at søge efter sjov og spas på nettet. Det kan være 7-kabale (klik her for at spille 7-kabale), hjerterfri, memes, facebook, twitter eller instagram.

Vi mennesker har nemt ved, at kede os og derfor kan vi ty til tidsfordriv og overspringshandlinger. Det er altså nemmere, at sidde og scrolle indhold på facebook og instagram end det er, at skrive en artikel på 3.000 ord eller lave årsregnskab.

Hvad der kan fjerne fokus fra vores “lyster” så at sige er, at komme væk fra computeren. Fjern fokus i et par minutter, snak kort med en kollega, lav et par armbøjninger eller et par sprællemænd. Det hele virker. Kig ud af vinduet eller smut ud i køkkenet og hent et par frugter.

Lær dig selv at kende

Hvis du lærer dig selv at kende – ment på den måde, at du finder ud af hvad netop du kan holde til, så vil du få et meget nemmere arbejdsliv i fremtiden. Alle mennesker er forskellige – og selvfølgelig vil der være nogle mennesker som uden problemer er i stand til, at sidde og skrive artikler eller lave administrativt arbejde dagen lang.

Men for den almene person er det ikke nemt. Tag eventuelt tid på hvor lang tid du kan sidde ved computeren uden, at blive rastløs og ukoncentreret. Hvis det er 1 time og 15 minutter – så skal det være målet fremadrettet.