Spring til indhold
Hjem » Artikler » Øg effektiviteten på din arbejdsplads

Øg effektiviteten på din arbejdsplads

  • af
arbejdsglæde

Det evige spørgsmål for en virksomhedsejer må være; hvordan øger vi virksomhedens effektivitet.

I denne artikel får du en række råd og tips til at øge effektiviteten på arbejdspladsen. Ofte kan helt små ændringer i hverdagen være med til at øge medarbejdernes trivsel og effektivitet. Dermed kan du både øge arbejdsglæden og arbejdsmoralen i virksomheden, samtidig med at du får et bedre resultat på bundlinjen.

Giv medarbejderne plads

Det første råd er at give dine medarbejdere mere plads. Sørg for at dine medarbejdere føler sig set og hørt, dette kan du gøre ved at lave daglige korte medarbejer møder, opslagstavler, eller idé bokse, hvor medarbejderne kan komme med ris og ros. Og sørg så for at tage idéerne op og gør noget ud af dem, hvis idéen er god – så viser du både handlekraft og forståelse.

På denne måde kan du skabe en følelse af, at alle på arbejdspladsen bliver hørt. Ofte kan ledere stirre sig blindt på det daglige arbejde, og overse hvordan medarbejderne går og har det. Dette kan dog være det rene gift for en arbejdsplads.

Priotér opgaverne

Det er utroligt vigtigt og smart at priotere opgaverne, så det vigtigste bliver lavet først, og det der er mindre vigtig, bliver lavet efterfølgende. På denne måde, kan du skabe et overblik og en ro hos medarbejderne. Herudover så undgår du, at stå tilbage med en vigtig opgave, som ikke bliver lavet med den kvalitet som den burde.

Tænk i design og indretning

Når man nævner ordet kontor, så får de fleste et billede ind i hovedet, af et stort rum med en masse skriveborde, papirer, computerskærme og mapper. Og det er i de fleste virksomheder også sådan det ser ud. Men faktisk kan du med små ændringer, øge effektiviteten og arbejdsglæden.

Kig på dit kontors indretning, kan det gøres mere moderne, det kan være kunst på væggene, minimalistiske møbler, flere planter. Hvis du ikke selv har flair for dette, så kan du hyre en indretningsarkitekt eller få inspiration til at blive en handyman. Dine medarbejdere bruger en stor del af deres liv på kontoret, så hvorfor ikke gøre kontoret til et fedt sted at være?