Spring til indhold
Hjem » Artikler » Innovativ ældre? Sådan klæder du dig pænt

Innovativ ældre? Sådan klæder du dig pænt

  • af

Selvom man bliver ældre, så vil man stadigvæk gerne se pæn og stilfuld ud. Ingen har lyst til at forsumpe og se kedelig ud, bare fordi de får lidt grå stæng i hårene – og det er der skam heller ikke grund til.

Der er mange måder, man kan blive ved med at se stilfuld ud som ældre borger. Her kan du læse nogle af de mange muligheder, du har.

Find din farve

Alle mennesker har en bestemt farve, som står utroligt godt til dem. Hvis du er heldig, så har du allerede som ung fundet ud af, hvad lige netop din farve er. Og hvis du ikke allerede ved, hvad det er, så er det bare med at komme i gang med at opdage det.

For nogle mennesker rammer det sammen med deres øjenfarve. Hvis du har mørkeblå øjne, som er en bestemt tone af blå som regel også et godt match til dig.

For at finde hvilken farve der klæder dig bedst, kan du holde bluser eller stof op i den farve ved siden af dit ansigt og prøve at se, hvilken en der fremhæver dine bedste sider.

Varm eller kold undertone?

Ligesom alle mennesker har en bestemt farve, der klæder dem bedst, så har alle mennesker også enten en kold eller en varm undertone. Hvilken undertone, du har, hænger meget sammen med din hud.

Uanset om du er brun, hvid, sort eller andet, så kan du have enten en varm eller kold undertone. Det kan godt være lidt svært selv at finde ud af, hvilken undertone du lige netop har, så spørg gerne om råd og vejledning, næste gang du står nede i en tøjbutik. De kan sikkert hjælpe dig.

Design dine hjælpemidler

Når man bliver ældre, så begynder vi samtidig ofte også at skal have nogle hjælpemidler. Og disse hjælpemidler kan godt nogle gange skrige langt væk af noget, som vi overhovedet ikke har lyst til at signalere med vores stil.

Du kan derfor vælge at designe dine hjælpemidler og for eksempel anskaffe dig en design rollator. Med en sådan rollator kan du tilpasse dit hjælpemiddel, så det passer ind i din stil og ikke længere er et forstyrrende element.