Spring til indhold
Hjem » Artikler » Køb billeder til din hjemmeside med dansk stockfoto tjeneste

Køb billeder til din hjemmeside med dansk stockfoto tjeneste

  • af

Der er en gammel talemåde, der siger at et foto fortæller mere end tusind ord.

Og det holder i høj grad stadig, da man jo udsættes for billeder og fotos konstant, når man har sin gang online.

Man kan da også meget hurtigere kommunikere et budskab via et foto, end man kan via tekst og skrift, for en tekst skal jo nemlig først læses og derefter forstås af den, der læser den.

Er man fx blogger, eller har man en hjemmeside enten som virksomhed eller som privat, får man på et tidspunkt helt sikkert brug for et eller flere fotos, der passer til den side, man har.

 

Vær forsigtig med at bruge fotos fra Google

Det er super hurtigt lige at finde et passende billede på Google og så bruge det til sin blog eller til sin virksomheds hjemmeside. Det kræver kun en enkelt billede søgning på det relevante emne, og så bliver man på ét sekund præsenteret for tusinder af billeder, hvoraf mange sikkert virker passende, og så er det fristende bare at downloade ét af dem og lægge op på sin side.

Men hér er det at man skal være forsigtig, da fotos på internettet i mange tilfælde kræver at man har rettighederne til at bruge dem på fx sin private blog eller på en virksomheds hjemmeside. Og lægger man billedet op uden at tjekke brugerrettighederne, kan man risikere at komme af med store bøder.

Det er meget nemt for ophavsmanden til et billede at finde ud af om hans foto er blevet brugt på nettet uden tilladelse. I Google kan man fx uploade et billede og lave en søgning på det, og se hvilke hjemmesider, det dukker op på, og derefter er det så bare at sende bøden til vedkommende, der har brugt billedet ulovligt.

Sikrere at bruge en stockfoto tjeneste

For at undgå en situation, hvor man bliver kontaktet af en, der kræver store pengesummer for de billeder, man måtte have brugt uden tilladelse, er det en god idé og meget sikrere at bruge en stockfoto tjeneste som fx pepbercorn.dk.

Betegnelsen “stockfoto” dækker over fotos, der mod betaling er tilgængelige på en online tjeneste. Man bruger dem typisk, når man har behov for et billede til brug online, der passer til en bestemt situation eller anledning fx på en hjemmeside, i en blog, webshop og så videre.

Pepbercorn – Stockfoto Portal

Fotografen Erik Refner er initiativtageren og idémanden bag den danske stockfoto portal pepbercorn.dk, som gik live på nettet den 1. november 2020.

 

Erik Refner er et velanset navn indenfor fotografi, og han har vundet flere priser bl.a. den prestigefyldte World Press Photo prisen i 2002, og i 2003 blev han årets pressefotograf i Danmark, og i 2008 vandt han Cavling prisen, som er Danmarks vel nok mest prestigefyldte journalistpris.

Stockfoto tjenesten pepbercorn.dk, fungerer lidt anderledes end så mange andre stockfoto tjenester idet man betaler stykvis pr. billede, og altså ikke binder sig til noget løbende abonnement, som man måske alligevel ender med ikke at få brugt nok til at det kan betale sig.

Billederne på tjenesten er taget af professionelle fotografer, hvilket gør at man kan være fuldstændig sikker på at kvaliteten er helt i top.

Alle fotos er opdelt i kategorier, hvilket gør det hurtigt og overskueligt at søge sig frem til et passende foto.