Spring til indhold
Hjem » Artikler » Kom godt i gang med at investere med den rette investeringsplatform

Kom godt i gang med at investere med den rette investeringsplatform

  • af

Det er efterhånden ved at være ret moderne at investere nogle af sine penge. Det er ikke blevet mindre aktuelt efter, at de fleste banker har indført negative renter over et vist beløb, så det koster penge at have sine penge stående i banken.

Har man over dette beløb, kan det altså være en fordel at investere nogle af de overskydende penge. Så kan man måske i stedet tjene penge på at have dem stående. Det kan dog godt være lidt af en jungle at komme i gang med at investere, så det handler om at finde den rette investeringsplatform.

Find den investeringsplatform, der passer til dine behov

Det kan virke en smule uoverskueligt for nogle at skulle kaste sig ud i at investere. Det kan især virke uoverskueligt, hvis man egentlig ikke interesserer sig så meget for det, men bare gerne vil undgå at skulle betale for at have pengene stående i banken.

Det kan selvfølgelig også være, at man synes, det er spændende og gerne vil bruge noget tid på at sætte sig ind i det, holde øje med udviklingen og selv bestemme nogle ting. Så investerer man måske ikke kun for at undgå de negative renter, men også fordi man interesserer sig for det.

Uanset, om man er den ene eller den anden type, handler det om at finde en investeringsplatform, der passer til de behov og lyster, man har i forhold til investeringer. Går man ikke så meget op i det, skal man måske finde en, der gør meget af arbejdet for en. Synes man, det er spændende, skal man måske i stedet finde en, hvor man kan klare mere selv.

Tænk over sproget på den investeringsplatform, du vælger

Med til at vælge den rette investeringsplatform hører også, at man skal tænke over, hvilket sprog man gerne vil have, at tingene skal foregå på. Alt efter, hvor meget arbejde man vil lægge i det, og hvor stærk man er til engelsk, skal man måske overveje, om en engelsksproget platform er det bedste valg.

Hos Aktieskole kan man se flere forskellige platforme og blive klogere på styrker og svagheder ved de forskellige. Her er der både dansk- og engelsksprogede, og man kan bl.a. se, at den dansksprogede selv sørger for at indberette til SKAT. Til gengæld kan der være nogle andre fordele ved de engelsksprogede platforme.

Skal din investeringsplatform tilbyde ansvarlige investeringer?

Noget andet, der er værd at overveje, når man skal vælge investeringsplatform, er, om man vil foretage ansvarlige investeringer, eller det ikke er så vigtigt. Der kan være nogle ting, som man af princip ikke har lyst til at investere i. Det kan f.eks. være våben, tobak eller noget, der skader klimaet.

Har man det sådan, skal man sørge for at vælge en investeringsplatform, der giver mulighed for at vælge denne slags investeringer fra. Eller måske giver gennemsigtighed i forhold til, hvilke investeringer, man skal vælge til, hvis man går op i den slags. Det er i hvert fald også værd at tage med i overvejelserne.