Spring til indhold
Hjem » Artikler » 5 innovative teknologier til det gode hjem

5 innovative teknologier til det gode hjem

  • af

Der findes i dag mange teknogier, som kan bidrage til det gode hjem. Desværre er mange af os nok ikke helt opmærksomme på alle mulighederne. Dette vil vi forsøge at gøre dig klogere på med denne guide. Her får du nemlig vores bud på 5 innovative teknologier til det gode hjem.

I guiden finder du ikke anbefalinger af konkrete produkter. Derimod holder vi os til at beskrive de bredere teknologier. Ønsker du derimod anbefalinger af produkter til dit hjem, kan du finde grundige oversigter på hjemmesiden Hjemmeland.dk.

1. Intelligente termostater

Den første teknologi vi her vil beskæftige os med, er nok én af de mere fornuftige af slagsen. I skrivende stund – vinteren 2022 – er de fleste boligejere nok ganske opmærksomme på de stigende energipriser. Prisudviklingen er der nok desværre ikke så meget, du kan gøre ved som forbruger. Derimod er det nemmere at se på, hvordan du selv bruger energien.

Én af de ting det er værd at se på i denne forbindelse er varmeforbruget.

I dag er en termostat ikke bare en termostat. Således findes der de såkaldte intelligente termostater, som er knyttet op på internettet, og som tillader, at du altid kan ramme den ønskede temperatur. Selv når du ikke er hjemme.

2. Færdigbrygget kaffe om morgenen

En god start på dagen er en start, hvor der er så få pligter som muligt. Så hvorfor ikke gøre kaffebrygningen klar, inden du går i seng, så kaffen står klar, når du står op. Netop dette kan du gøre med en kaffemaskine med timer.

En kaffemaskine med timer gør som sagt, at du har én ting mindre, du skal have styr på om morgenen. For du klargør den bare aftenen før, hvor du jo nok alligevel ikke er så produktiv. Hermed vil du ganske givet opleve at få mere overskud i hverdagen.

Herudover betyder timeren naturligvis også – ganske lavpraktisk – at kaffen står klar nogle minutter før, end hvis du selv skulle have sat det i gang fra morgenen af.

3. En blid start på dagen med lys-vækning

Der findes i dag vækkeure, som kan vække dig med lys. Typisk har de også en lydfunktion – som vi jo alle kender – men det er naturligvis lysfunktionen, der er det mest innovative.

Lyset giver en vækning, som minder mere om den, vi ville få ganske naturligt. Derfor vil du ganske givet opleve, at vækningen føles mindre abrupt og invaderende end det klassiske vækkeur. Dette oplever nogle mennesker giver en bedre start på dagen. En start hvor dit system ikke bliver chokeret i så høj grad, som det ellers kunne være tilfældet.

4. Oplevelser ud over det sædvanlige med virtual reality

Virtual reality er en teknologi, som har vundet meget indpas de senere år. Ganske vist er det stadig ikke decideret mainstream, men det har dog alligevel udviklet sig meget på ganske kort tid.

Mange er nok ikke opmærksomme på, at virtual reality er meget andet end spil. Ja, faktisk er der mange oplevelser at finde, som minder mere om det, du ville få ud af at gå på museum – eller hvis du selv var placeret i en dokumentar, musik-video m.v.

Eksempelvis befinder du dig i én virtual reality-oplevelse på havets bund. Her kan så så opleve gopler, hvaler, fisk m.v. svømme forbi dig.

Og i en anden virtual reality-oplevelse kan du opleve den første månelanding fra nærmeste hånd. Her er du nemlig selv placeret lige midt i denne skelsættende historiske begivenhed.

5. Trådløs musik i alle rum

En rigtig smart ting er trådløse højtalersystemer.

Højtalerne selv kan være trådløse – Godtnok typisk lige pånær strømstikket. Hermed slipper du for at trække ledninger gennem hele huset. Dette kan være rigtig smart, hvis du ikke er sikker på, hvor længe du vil blive boende der, hvor du er nu.

Det er dog ikke det eneste. Du kan nemlig også finde systemer, som du kan styre trådløst. Dette kunne eksempelvis være via din PC eller smartphone. Netop det, at du kan styre via de enheder, du allerede har er rigtig smart. For da undgår du at skulle have en ekstra enhed, som kun bruges til musikken