Spring til indhold
Hjem » Artikler » Tryk på tøj gøres nu bæredygtigt – Hvad har det af betydning?

Tryk på tøj gøres nu bæredygtigt – Hvad har det af betydning?

  • af

Flere og flere efterspørger bæredygtigt tøj, og det skaber bedre muligheder for for Danmark om at blive bæredygtig.

Virksomheder i dag skal leve  op til meget forskellige overbevisninger fra samfundet. Med det fælles pres der har været for at virksomheder skal overholde forskellige klimamål, så er der flere og flere, som ønsker sig at bestille bæredygtigt tøj. Det betyder altså at virksomhederne når de bestiller deres tøj med tryk stiller større krav til bæredygtigheden af tøjet er bedre. Det ses også hos tryk virksomhederne.

“ Folk går mere op i at være miljøvenlige, og folk vil gerne bidrage til den grønne omstilling. Med en forventning om at alle virksomheder skal bestræbe sig på at være miljøvenlige, så forventes der også at man har økologisk og bæredygtigt tøj.” Siger Faruk Yldiz på Ritzau.dk.

 

 

Det har stor betydning for Danmarks fremtid at flere og flere virksomheder benytter sig af bæredygtigt tøj, fordi det også sender signaler til resten af europa. Bæredygtigt tøj er nemlig meget nemmere at skille sig af med, fordi at det kan omdannes til nyt tøj. Det kan have stor betydning for verdenen at man benytter sig af forskelligt tøj som er bæredygtigt.

Hvor længe går der før at man kan se at det gør en forskel for klimaet?

 

Der er flere forskellige ting der kan gøre en forskel for at klimaet bliver bedre. Selvom man bevæger sig bedre i den ene retning på den ene side af vægten, så hvis der er mere vægt på den anden side, så vil man stadig se at verdenen går mod en negativ retning. Derfor så er det svært at sige præcis hvilken forskel det vil have, men som udgangspunkt, så gør Danmark det rigtig godt. Flere og flere mennesker og lande bliver insiprerede af Danmarks miljøpolitik, og det er er der god grund til.

 

“Kunderne efterspørger mere og mere økologisk tøj. Før i tiden var det 20% af alle ordrer var økologiske, og nu er det 50-60% der er økologiske.” Siger Faruk Yldiz på localeyes.dk

 

Når flere og flere kunder begynder at efterspørger økologisk tøj, så ser vi en bevægelse, og bevægelser kan vokse sig store. Når flere efterspørger en vare, så er der også flere udbydere der vil melde sig på sporet, og med flere muligheder, så bliver det også mere attraktivt for forbrugerne. Jo mere attraktivt det er for forbrugerne, jo mere vil vi se salget af bæredygtigt tøj stige.

 

Selvom klimakrisen er noget som vi har lang tid til at gøre noget ved, så er det vigtigt at være opmærksom på at klimaet er bagud. Det skal forstås på den måde at den skabe vi gør nu først manifisterer på et senere tidspunkt, og det samme er også gældende hvis man vil rette op på nogle af skaderne.