Spring til indhold
Hjem » Artikler » En innovativ og grønnere fremtid

En innovativ og grønnere fremtid

  • af

Vi går grønnere tider i møde, det er en ting som der ikke er nogen tvivl om. Flere og flere ser hvordan klimaforandringerne påvirker både vores miljø og vores hverdag.

Det er ikke længere blot folket, der er enige om at der må ske en forandring. Selv politikerne kan nu tydeligt se, at hvis de skal vinde stemmer, må de satse mere på grøn energi og en grønnere infrastruktur.

En grønnere tiltag

Flere og flere prøver selv at indoperere grønnere løsninger i deres hverdag.

De tager en bærepose med hjemmefra når de skal ind og handle ind. Man investerer i solceller som bliver installeret på hustagene. Man støtter de lokale grønthandler, i stedet for at tage ind til de store indkøbskæder og foretage sine indkøb. Den benzindrevne bil bliver udskiftet med en miljøvenlig elbil, eller også tager man i stedet cyklen.

Folk bliver bedre og bedre til at sortere skrald, så vi på bedre måder kan genanvende materialerne til nye produkter. Engangsplastik bliver skiftet ud med miljøvenlige løsninger, eller helt undgået. De gamle pærer bliver skiftet ud i lamperne, til mere miljøvenlige energisparende pærer.

Det er helt tydeligt at danskerne som privatpersoner, tager mange grønne tiltag, i håb om en bedre fremtid.

Det offentlige må med på bølgen

Det ses dog at i de større institutioner, som for eksempel børnehaver og skoler, at det tager længere tid at indoperere miljøvenlige og grønne løsninger. Men disse steder kan være med til at gøre en stor forskel på større plan. Det vil nemlig også være en god lektie, for de børn som kommer på disse installationer, at se vigtigheden i at tænke grønt.

Det er klart at dette er en gradvis proces. Men blot de små tiltag kan gøre store forandringer. Det kunne f.eks. være at installere LED spot pære i disse institutioner. Ved blot at vælge mere miljøvenlige belysninger i folkeskoler kan der spares meget energi.

Indretning af de danske folkeskoler må ændres, så vi alle kan gå en grønnere fremtid i møde. Innovative løsninger er vejen frem. Vi må samarbejde for at få sat en grøn innovation i gang, og der er behov for en bred indsats.