Spring til indhold
Hjem » Artikler » Er du bange for at gå til tandlægen? Læs 4 gode råd her

Er du bange for at gå til tandlægen? Læs 4 gode råd her

  • af

Man skal passe på sine tænder, for de kan også have en betydning for resten af dit helbred. Men det er langt fra alle, der er lige gode til at huske at tage til tandlægen. Desværre er der også mange, der med vilje ikke dukker op til at sætte sig i tandlægestolen, og det skyldes i mange tilfælde, at folk lider af tandlægeskræk. Det kan være, at det også er noget, som du selv har erfaring med? I denne artikel kan du få 4 gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du også er meget tøvende med at ringe op til tandlægen.

Du skal have den rette tandlæge

Det, der er allervigtigst, når man er bange for at tage til tandlægen, er, at man finder en tandlæge, der kan imødekomme og forstå én i den frygt, man har. Er du bange for din tandlæge i dag? Så er det også på tide, at du finder en ny – og det kan med rette også allerede være i dag. Det er klart, at der findes flere tandlæger, der er gode til at håndtere, hvis der patienter er bange, for det er desværre en frygt, der er meget almindelig at have.

Tag en ven, kæreste eller et familiemedlem med

Når man er bange, kan det også hjælpe, at man har en ved sin side, som man er tryg ved. Måske du har en ven, en kæreste eller et familiemedlem, der kender til din frygt, og som er klar til at tage med dig for at holde dig i hånden? Man er ofte mere bange for det, inden det sker, end man er, når man rent faktisk sidder i stolen. Her kan det også hjælpe, at man faktisk har en aftale med en ven om at tage derhen sammen.

Hvad kan hjælpe dig, mens du er i stolen?

Der er også mange, der har fundet forskellige metoder til at hjælpe dem, når de sidder i tandlægestolen og er bange. Det kan være, at du har noget beroligende musik, du kan få lov til at høre.

Medicin kan hjælpe nogen

Har du en meget stor tandlægeskræk, kan det også være nødvendigt, at du får noget medicin, der får dig til at slappe af, inden du skal ind i stolen. Det er i hvert fald bedre end helt at undgå tandlægen.