Spring til indhold
Hjem » Artikler » Kom i gang med IoT cloud i virksomheden i 2021

Kom i gang med IoT cloud i virksomheden i 2021

  • af

Her kan du få en kort introduktion til de utallige fordele, der er ved at inkorporere IoT cloud i din virksomhed. 2021 er begyndelsen på fremtiden, og hvorfor ikke bruge året på at optimere virksomheden og tilpasse den til fremtidens arena. IoT handler om elektroniske hjælpemidler, automatisering, data og alt muligt andet, og ikke mindst om at få de mange forskellige ting til at tale og arbejde sammen.

Hvad er Internet of Things?

IoT er et temmelig abstrakt begreb. Det står for Internet of Things, og betyder, ja, tingenes internet. I modsætning til det internet, du kender, når du åbner din browser, er IoT ikke til mennesker, men til ting. I et helt praktisk eksempel er det det, der sker, når din printer kan fortælle din computer, at den er ved at løbe tør for blæk, eller når lyssensoren i forhaven tænder lyset.

Med IoT udvides mulighederne for disse funktioner, således at lyssensoren for eksempel også kunne bede printeren om at give besked til din telefon, hvis den er løbet tør for blæk, så du ved det inden du kommer ind på kontoret. Eller måske kunne printeren selv klargøre en bestilling af mere blæk over nettet, som du blot skal godkende.

Disse er bare nogle lavpraktiske eksempler fra privatsfæren. Når det kommer til din virksomhed, er der tale om IIoT, som står for Industrial Internet of Things. Her kan der udveksles data og kommunikation mellem tusindvis af gadgets og devices på en arbejdsplads, hvilket fører til utallige muligheder.

Automatisering er fremtiden

Når det kommer til at finde ud af, hvor IoT helt konkret kan anvendes i din virksomhed, vil det være en god idé med en ekspert i IoT cloud. Man kan enten hyre en udefra, eller betale for kurser til en eksisterende medarbejder.

Mulighederne ved IoT cloud platform er for mangfoldige til at kunne opsummeres her. Helt generelt handler det som sagt om optimering ved automatisering, og om at virksomhedens forskellige elektroniske devices lærer at tale sammen over deres interne net, hvilket kun kan reducere antallet af opgaver for de menneskelige medarbejdere.

Selvfølgelig er der bekymringer ved IoT omkring overvågning og så videre, men det er netop derfor det er vigtigt at have styr på sine elektroniske hjælpemidler. At stå for IoT bevidst gør det nemlig mindre sandsynligt, at agenter udefra overvåger din virksomheds systemer, og på den måde er IoT også en investering i sikkerthed.