Spring til indhold
Hjem » Artikler » Sådan indretter du dit hjemmekontor

Sådan indretter du dit hjemmekontor

  • af

Langt størstedelen af os bruger meget tid på arbejdet, og mange af os gør det mens vi sidder i en kontorstol ved et hæve sænke bord. Men en stor del af os har ikke nødvendigvis lagt den nødvendige tid i indretningen af arbejdspladsen. Og selvom du måske ikke har den store indflydelse på din arbejdsplads på kontoret, så kan du helt selv bestemme derhjemme. Derfor er det værd at overveje præcis hvordan du indretter dit hjemmekontor optimalt, for et godt indrettet hjemmekontor skaber effektivitet og velvære i din hverdag.

For alle hjemmekontorer findes der to essentielle ingredienser. Et skrivebord og en kontorstol. Lad os starte med skrivebordet. De fleste moderne hjemmekontorer har et hæve sænkebord, og det er der en god grund til. Meget forskning tyder nemlig på at det er dårligt for os, at sidde ned i længere tid ad gangen, hvilket et hæve sænke bord løser. Her kan man nemlig køre det op i en højde, så man kan stå op og arbejde. Det er sundt for led og muskler, de bliver nemlig aktiveret og kroppen bliver udsat for mindre belastning, hvilket betyder at du undgår smerter og ubehag senere hen. Som udgangspunkt skal vi ikke sidde ned i mere end en time ad gangen. Man behøver ikke stå op i flere timer, men at skifte mellem at sidde ned og stå op er optimalt. Der findes mange hæve sænke borde, og de er også blevet mindre med tiden, og kan sagtens fås i størrelser der passer selv de mindste hjemmekontorer. Der findes også et bredt udvalg i farver på både understellet og bordpladen.

 

Den anden vigtige ingrediens til dit hjemmekontor er en kontorstol, og her vil det være anbefalesværdigt at gå efter en ergonomisk kontorstol. Disse kontorstole er bedre udstyret til at støtte og aflaste din krop igennem en lang arbejdsdag, så du kan undgå smerter. Mange af os døjer med smerter i ryg, skulderne eller nakken. Og dette skyldes at disse områder ikke for ordentlig støtte i løbet af dagen. Som udgangspunkt er det en fordel hvis en kontorstol har mange indstillings funktioner, fordi det betyder at du kan indstille stolen så den passer til lige præcis din krop. Men selv den bedste kontorstol kan ikke hjælpe dig, hvis du ikke sidder rigtigt. Den optimale siddestilling er med strakt ryg og med fødderne placeret fladt på gulvet, mens knæene er bøjet i 90 graders vinkel. De arme skal samtidig også helst hvile, enten på skrivebordet eller armlæn på en kontorstol, da det er med til at aflaste din skuldre.

 

Så, hvis du står og skal indrette dit hjemmekontor, kan de to ovenstående afsnit forhåbentligt hjælpe dig på vej. Et hjemmekontor behøver ikke koste alverden, du kan sagtens få et ergonomisk hjemmekontor for 5.000 kr, men det er også en vurderingssag baseret på behov.