Spring til indhold
Hjem » Artikler » Sådan kan du få dit team til at nå nye højder

Sådan kan du få dit team til at nå nye højder

Er du leder af et team? Det kan også være at du er et medlem, der ønsker at forbedre jeres arbejdsgange? Virksomheder, foreninger og organisationer og lignende udgøres mennesker der er samlet om et fællesmål. I mange tilfælde arbejder flere forskellige personer på tværs af roller, funktioner og afdelinger sammen om et fællesmål.

Dette gør sig ikke kun gældende i større virksomheder, hvor man typisk arbejder flere sammen i de pågældende afdelinger og på tværs. Det samme gør sig også gældende i mindre virksomheder og startups, hvor alle funktioner er samlet under en afdelings tag. Uanset hvilken typen og størrelsen af organiseringen, er det som team vigtigt at kunne arbejde sammen på en effektivt, tillidsfuld, ordentlig og omstillingsklar måde.

Mangelfuldt og dårligt samarbejde kan hurtigt medvirke til en ringere arbejdskvaltiet, manglende initiativer, dårlig eksekvering og ringe sammenhængskraft af strategier. Dette vil alt sammen påvirke organisationen på en negativ måde, hvilket kan være alt fra manglende målsætninger, røde tal på bundlinjen, fyringer og lignende. På den anden side kan et godt team give betydningsfulde fordele såsom bedre arbejdskvalitet, bedre samarbejde, en større sammenhængskraft med strategiske initiativer.

Optimer og effektivisere dit team

Ligesom med mange andre ting, kræver det optimeringer for at forbedre dit team. Men ikke alle personer og teams er ens, hvorfor det er vigtigt at tage udgangspunkt i din aktuelle situation. En af de mest effektive redskaber eller metoder, som I kan gøre brug af, er teamudvikling. Dette er særlige coachingforløb, hvis fokus ligger på at forbedre jer som team, hvilket indebærer kvaliteten af samarbejdet, kommunikationen og tilliden i dit team.

Teamudviklings forløbene faciliteres af en professionel erhvervscoach, der både har faglig viden og praktisk erfaring, som er nødvendig for at hjælpe jer med at forbedre jeres team. Det kan være meget strategisk og gavnligt at gøre brug af sådan nogle forløb, da I kan arbejde konstruktivt og aktivt med at forbedre jer. Dette kan også medføre til at I kan lykkes med fremtidige målsætninger og strategi eksekveringer.

Som en del af et lederteam eller lignede, er det vigtigt at arbejde konstruktivt og fremadsynet, hvis I ønsker at fremme jeres virksomhed og organisationer. Det kan her anbefales at tage udgangspunkt i jeres nuværende og aktuelle situation, da prioriteringer og lignende kan skifte. Derudover kan I få den største effekt ud af forløbene, da mindre ændre vil skabe større på sigt.

Der findes forskellige erhvervscoaches og løsninger derude, hvorfor det yderligere kan være en fordel at undersøge de forskellige muligheder nærmere. Det er nemlig ikke alle coaches der har lige lange tidsforløb, eller de helt samme værktøjer og måder at gribe problematikker an på. Som en sidste anbefaling kan det anbefales at vælge dem med erfaring og godt omdømme i forhold til resultater.