Spring til indhold
Hjem » Artikler » Vigtigheden af at få en elektriker til at tjekke dit hjems el-tavle

Vigtigheden af at få en elektriker til at tjekke dit hjems el-tavle

  • af

Ved du, hvornår du sidst har fået tjekket dit hjems el-tavle? Hvis du ikke kan huske det, er det måske på tide at ringe til en elektriker. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvorfor det er vigtigt at få en elektriker til at tjekke din eltavle, og hvor ofte du bør få det gjort.

Hvad er en eltavle? 

En eltavle, også kendt som en afbryderboks eller sikringsboks, er det centrale punkt for alle ledninger i dit hjem. Den fordeler strømmen fra dit forsyningsselskab til forskellige dele af dit hjem og beskytter dine ledninger mod overbelastning ved at slukke for strømmen, når der strømmer for meget strøm gennem systemet.

Din eltavle har en række forskellige afbrydere, som styrer strømmen af elektricitet til forskellige dele af dit hjem. Hovedafbryderen er typisk placeret øverst i panelet og styrer alle de andre afbrydere. Hvis der skulle opstå et problem med en af de forskellige kredsløb, kan du blot slå den tilsvarende afbryder fra for at lukke for strømmen til det pågældende kredsløb 

De forskellige dele af en eltavle

Selv om alle eltavler vil have en vis variation, er der nogle få centrale dele, der altid er til stede 

  • Hovedafbryderen: Denne styrer alle de andre afbrydere i panelet og er typisk placeret øverst 
  • Forgreningsafbrydere: De styrer strømmen af elektricitet til forskellige områder af dit hjem og er typisk placeret under hovedafbryderen 
  • Neutralskinne: Dette giver et centralt sted at forbinde alle neutrale (jordede) ledninger fra hvert kredsløb 
  • Jordingssamleskinne: Dette giver et centralt sted at forbinde alle jordede (ujordede) ledninger fra hvert kredsløb

Hvorfor er det vigtigt at få en elektriker til at kontrollere din eltavle? 

Med tiden kan stik og afbrydere blive slidte og ikke længere fungere korrekt. Dette kan føre til elektriske brande eller stød. Derfor er det vigtigt at få en elektriker til at kontrollere din eltavle regelmæssigt for at sikre, at alt fungerer korrekt. De vil også være i stand til at fange eventuelle potentielle problemer, før de forårsager større skader.

Hvor ofte bør du få en elektriker til at kontrollere din eltavle? 

Vi anbefaler, at du får en elektriker til at tjekke din eltavle hvert andet år. Hvis du bor i et gammelt hus, eller hvis dit elektriske system er forældet, kan du dog have brug for at få det tjekket oftere.

Det er vigtigt at få en elektriker til at tjekke dit boligs el-tavle hvert andet år (eller oftere, hvis det er nødvendigt). Dette vil hjælpe med at forebygge eventuelle problemer med dit elektriske system og holde dit hjem sikkert.