Spring til indhold
Hjem » Artikler » 3 metoder til udvikling: Skema, læring og inspiration fra efterskole

3 metoder til udvikling: Skema, læring og inspiration fra efterskole

  • af

Alle vil gerne forsøge at være et bedre menneske, men det er ikke altid nemt at vide, hvordan man bedst udvikler sig. Derfor kan det være smart at tage inspiration i det miljø, man ser på en efterskole, da unge mennesker udvikler sig ekstremt meget under det ene år. Her er tre ting, du også kan gøre.

1: Lav et fast skema

På en efterskole har man ikke kun et skema over skoledagen, men man ved også nogenlunde hvad resten af dagen skal gå med. Der er sat tid af til rengøring, til madlavning, til lektier og til afslapning. Dette kan man godt overfører til sit eget liv som voksen; selvfølgelig vil du ikke altid kunne følge skemaet til punkt og prikke, men det er generelt rart at have overblik over, hvilke opgaver der skal udføres i løbet af dagen og ugen. Kort sagt; overblik giver overskud.

2: Lær nye ting

Det er sundt for hjernen at lære nye ting, og på en efterskole lærer man både noget rent fagligt og rent praktisk. Det behøver ikke være noget brugbart som sådan; det kan være, det bare er et godt samtaleemne, eller noget, du blot har lyst til at vide noget mere om. Du kan gøre det til et projekt, hvor du researcher det selv, eller tager på et kursus eller aftenskole. Det skal ikke være noget stort og konstant; det kan også blot være en lille ting, der gør din hverdag nemmere for dig. Du skal finde balancen imellem at lære nye ting uden at blive overvældet.

3: Vær aktiv

Langt de fleste efterskoler sørger også for at deres elever holder sig fysisk aktive. Ser man på den efterskole i Gram, havde de for eksempel mange forskellige linjefag, der passede til enhver smag. Forskellige skolers linjefag kan være dans, løb eller friluftsliv, der bliver lagt sammen med de allerede obligatoriske idrætstimer. Derudover har mange skoler også en gåtur om morgenen, så alle starter dagen med frisk luft. Det kan du også gøre, og det vil garanteret også gøre en forskel for dig.

Lær dig selv bedre at kende

Når du arbejder på dig selv, lærer du dig bedre at kende. Det skal ikke være et konstant projekt, der hænger over hovedet på dig. Det er nærmere små vaner, der skal tilpasses og ændres, indtil du har det bedre som person. Med efterskolelivet som eksempel, kan du forvente at kunne mærke en forskel.