Spring til indhold
Hjem » Artikler » Innovation former morgendagen

Innovation former morgendagen

  • af
brainstorming

Innovation er, når noget nyt bliver skabt, eller noget eksisterende forbedres. Det kan altså være mange ting, og det sker hele tiden. Det er det, der bringer os videre. Innovation giver os nye ting og nyt udstyr, nye arbejdsformer og nye underholdningsformer. Det er overalt i vores liv, og det forbedrer konstant vores liv.

Du har nok mest hørt om innovation i forretningssammenhæng. Men innovation findes også uden for virksomhederne, og der er ikke altid nogen, der tjener penge på det.

Innovation i hverdagen

Nogle gange er innovation noget småt. Det findes også i lille format. Det kan være, når en kok finder på en ny opskrift, eller når en kunstner bruger sin pensel på en ny måde. Det kan handle om helt almindelige hverdagsting, som hvordan man skræller en banan, eller hvordan man støvsuger.

Når nogen får en idé til at gøre noget på en smartere måde, så er det innovativt. Heldigvis er det i dag blevet meget let at fortælle andre om den idé, man har fået. Man kan bare lægge den på nettet, og så bruger alle danskere måske pludselig ens trick.

Nogle optager deres tricks på video og lægger dem online. Andre skriver om deres tricks. Måske har de så samlet en hel blog med masser af innovative tips og tricks, som kan gøre din hverdag nemmere. Klik her for et eksempel på sådan et sted, hvor du kan finde tips og tricks om alt muligt.

Nye opfindelser

Innovation er også, når nogen opfinder noget nyt. Nogle gange sker det bevidst, og andre gange sker det tilfældigt. Mange store opfindelser, som vi benytter os af i dag, blev opfundet ved et tilfælde. Der var altså ingen, der havde tænkt, at den ting manglede. Der var bare en, der opdagede noget og kunne se nytteværdien i det. De vidste nok ikke i starten, hvor banebrydende det ville blive, men kunne bare se, at det kunne bruges til noget.

Når opfindelser kan blive til på den måde, så kan vi ikke engang forestille os, hvad der kan blive opfundet i fremtiden. Alt det, vi kan forestille os, vil nok blive opfundet på et tidspunkt. Men der vil også blive opfundet ting, som vi aldrig havde forestillet os.

Det meste af det, vi bruger i dag, er blevet opfundet på et tidspunkt. Der var nogen, der fik en idé eller opdagede noget smart. Derfor har vi i dag telefoner og computere, biler, radiatorer, bøger og kloaker.

Innovation og forretning

Innovation sker ofte i virksomheder, som tilbyder kunderne nye og forbedrede serviceydelser eller produkter. Det kan også ske i forhold til arbejdsgangene i virksomheden, så medarbejderne kan arbejde smartere og billigere.

I mange virksomheder arbejder man bevidst med innovation og prøver at skabe det. Det er skam også muligt at hjælpe innovation på vej. Du kan også selv blive mere innovativ. Man kan aldrig vide, om man kommer på den nye, store opfindelse, men man kan blive mere kreativ og idérig. Kreativitet og idérigdom er i bund og grund, hvad innovation handler om – og måske lidt held.