Spring til indhold
Hjem » Artikler » Sådan laver du en ide til produkt

Sådan laver du en ide til produkt

  • af
idé til produkt

Den nemmeste vej fra ide til produktion er at tage en uddannelse indenfor innovation & business. For at tage denne uddannelse er det en fordel at dit engelske sprog er i topform, da de fleste steder med denne uddannelse foregår på engelsk. Endvidere bør du være kreativ. Du lærer om den tekniske viden indenfor produktudvikling. Uddannelsen handler også om virksomhedsadministration, hvor du kan blive i stand til at analyserer forskellige faktorer fra ide- til produktionsfasen. Til sidst skal der skrive bacheloreksamen.

Kom godt fra start

Som ny virksomhed handler det ofte om at netværke med andre virksomheder. Dette kan være dine potentielle kunder fremadrette, eller det kan blive dine samarbejdspartnere på længere sigt.

Som virksomhed har man to muligheder – enten kan man udkonkurrere de andre virksomheder, der er på markedet, eller man kan samarbejde med dem. Konkurrencemarkedet er godt, men samarbejde er også godt. Herved er det dig, der skal finde ud af, hvad der er bedst for din virksomhed. Hvis du er i tvivl, så læs mere her.

Patent kan være din sikkerhed

Hvis du udvikler noget nyt, som aldrig har været på markedet før, bør du tage patent på det. Herved opnår du en sikkerhed for din ide, da det er dit værk og dermed dig, der kan tjene penge på det. Med et patent, er du sikker på at andre ikke kopiere din ide eller dit produkt. Endvidere har du mulighed for at sælge din ide til andre virksomheder, som kan producere det fremadrettet. Hvis der skal oprettes et patent, bør du anvende professionelle folk, som ved, hvad patent er, og hvordan man søger det.

Prototyper

Det kan være dyrt at lave sin egne prototyper. Derfor kan det være en god ide at finde en solid og stærk samarbejdspartner, som har mulighed for at hjælpe dig med en prototype. Når man laver prototyper, er det ikke ensbetydet med, at produktet er klar til salg, når den rette type er lavet. Det betyder, at efter prototypen er lavet, designet og virker som ønsket, bør man finde en virksomhed, der vil udvikle, sælge og markedsføre sig på det. Men hvis der er patent på, bør du sælge din ide og din prototype til den virksomhed, der vil producere produktet. Sælg aldrig patentet, da det kan komme dig til gavn, fordi du kan tjene penge på dit patent.

Her er det de professionelle folk kommer ind i proceduren, da det er dem der kan forklare, tegne og beskrive, hvordan det er muligt at tjene penge på et patent.

Overlev af ideer

Hvis du formår at gøre det rigtigt, kan der være mulighed for at drive en virksomhed baseret på dine ideudvikling og idekoncepter.