Spring til indhold
Hjem » Artikler » Undgå museskader med RollerMouse

Undgå museskader med RollerMouse

  • af
ergonomisk mus

Museskader er en af de mest undervurderede skader, men noget der opleves af mange mennesker. De fleste arbejdspladser gør brug af almindelige muse til deres computere. Det betyder at deres medarbejdere bruger disse muse mange timer hver dag. Problemet med en almindelig mus er at den ikke er særlig ergonomisk. Håndleddet er ikke skabt til den position og slet ikke i så mange timer. Derfor er det vigtigt at undersøge hvilke andre muligheder der findes på markedet. Driver man en business hvor der skal gøres brug af en computer, så vil det være ideelt at investere i ergonomiske produkter.

Derfor er en RollerMouse bedre end en almindelig mus

Et af de store problemer ved en almindelig mus er, at hånden konstant skal flyttes i en ny position, hvilket belaster håndleddet, armen, nakken og skuldrene. Det kan dog løses med en RollerMouse, som er en ergonomisk løsning, der forebygger eventuelle museskader. En RollerMouse imødekommer problematikken med at flytte armen og håndleddet. I stedet for at have musen ved siden af tastaturet, så har man i stedet musen foran sit tastatur. Det giver en langt bedre kropsstilling, som sikrer at man ikke oplever smerte i arm, håndled, nakke og skuldre.

Når det kommer til valg af produkt, så findes der flere forskellige løsninger. RollerMouse er et af de mest kendte brands inden for ergonomi til kontoret og kan bl.a. findes hos ergonomien.dk/. Det kan hurtigt blive lange arbejdsdage, hvis man arbejder med en museskade.

Hvilke museskader kan forebygges?

Der findes efterhånden en del skader, som er forårsaget af brug af en almindelig computermus. Det kan være den klassiske tennisalbue eller musearm. Musearm kommer af en overbelastning i forbindelse med brug af netop en computermus. Det dækker over smerter i både arm, håndled, skuldre og generelt hånden. Tennisalbue er noget der både kan komme i forbindelse med tennis, men især også brug af en computermus. Smerterne vil typisk sætte sig i over- og underarmen. Der findes også en række andre museskader. Fælles for dem alle er at de kan undgås vha. en RollerMouse eller lignende produkter.