Spring til indhold
Hjem » Artikler » Udtryk dig kreativt igennem tøj og mode

Udtryk dig kreativt igennem tøj og mode

  • af

Har du brug for en måde at udtrykke dig på? Har du ikke tid til en hel kreativ hobby, som at male, at tegne, at skrive eller at danse? Så kan du faktisk bruge dit tøj til det formål. Det er helt igennem menneskeligt at ville udtrykke sig, og det kan du sagtens gøre igennem din tøjstil.

Mennesker har brug for at udtrykke sig

Siden menneskehedens begyndelse har mennesker haft trang til at udtrykke sig, vi har haft trang til at skabe, og vi har haft trang til at fortælle. Det kan man se igennem selv de allerførste hulemandstegninger; der er et behov for at vise, hvem man er. Som barn får man rigtig mange muligheder for at udtrykke sig. Man gør det igennem leg og alle de kreative aktiviteter, man møder igennem skolen i sin hverdag. Det er ikke noget, man gør lige så meget som voksen, så det er en rigtig god mulighed at bruge sin sans for mode på det punkt.

Mode er også kunst

Hvis du ser på mode, som man gør til reelle fancy modeshows, er mode en kunstform. Her er det en designer, der udtrykker sig igennem tøj, de selv laver. Her ser andre mennesker det, og hvis tøjet siger dem noget, køber de det, fordi de føler, at de kan udtrykke sig selv igennem det. Det er ikke nødvendigvis en bevidst tanke; det kan blot være ideen om, at man synes det ser komfortabelt ud, at man synes det ser flot ud, eller blot at man kan se sig selv i det; det er alt sammen tanker, der siger noget om en person.

Vis, hvem du er

Du kan sagtens vælge en bestemt ting, som du vil udstråle. Måske vil du være professionel med flotte blazers, måske vil du style dit tøj med tips fra Fashionmom.dk, eller måske vil du noget helt andet; det er udelukkende op til dig. Du behøver jo heller ikke at binde dig til en bestemt stil, der er jo plads i garderoben til alt slags tøj.

Brug dit tøj som en kunstform

Hvad kan du brugte det til? Tøj sender jo sociale signaler til andre, men først og fremmest sender du også signaler til dig selv. Hvis du har tøj på, du føler dig godt tilpas i, fordi det er rart og ser godt ud, vil du også tage dig bedre ud i andres øjne, fordi du vil udstråle mere selvtillid. Prioriter dig selv først, find din personlige stil, og så skal alt andet nok løse sig.