Spring til indhold
Hjem » Artikler » Bliv taxachauffør på 10 dage

Bliv taxachauffør på 10 dage

  • af

Dette indhold er sponsoreret.

Tiltrækkes du af trafikkens behagelige summen, muligheden for at gøre dine medmennesker en vigtig tjeneste, og holder du generelt af at skulle manøvrere dig gennem trafikkens chikaner, lyskryds og vejstriber?

Bliver du nødt til at svare ja, så er din drømmebeskæftigelse måske lige om hjørnet for dig. Ovenstående er nemlig tæt på den hverdag, du vil opleve som taxachauffør. Og det bedste af det hele er, at uddannelsen, du skal bruge til at blive taxachauffør, kan gennemføres på kun 10 dage. 15 dage, hvis du i samme ombæring vil have den komplette taxauddannelse, der lærer dig at håndtere handicappede borgere samt at køre flextrafik og limousine.

Tilgængelig uddannelse

Uddannelsen, der kan hjælpe dig til at blive taxachauffør, er ikke bare gennemført på kort tid. Udgiften til uddannelsen er tilmed overkommelig for de fleste. Du kan nemlig få lov at tage uddannelsen for under 2.000 kroner, hvad enten du ønsker basispakken eller den komplette uddannelse.

Og uddannelsen er vel at mærke kun selvbetalt, såfremt du er i job eller på anden vis er selvforsørgende. Taxauddannelsen udbydes nemlig ofte til ledige, der ønsker at uddanne sig i en anden retning, end de oprindeligt har gjort. Enten for at øge deres muligheder for at få et job, eller simpelthen fordi det er drømmen at arbejde på landevejene. Kan du spejle dig i det? Så bliv taxachauffør.

Derfor skal du – såfremt du er blevet ledig og vil søge om efteruddannelse gennem dit jobcenter – være opmærksom på, om de har mulighed for at betale udgifterne til uddannelsen. Kravene for at kunne tage uddannelsen og blive taxachauffør omfatter, at du er 21 år, har haft et almindeligt kørekort i minimum tre år og derudover opfylder bestemte krav i henhold til din straffeattest. Endelig er der krav til dit sprog, da du skal kunne tale og forstå dansk.

Selvstændig? Sørg for tydelig opmærkning

Taxabranchen er en branche, der for mange indbyder til at gå egne veje. Der kan være en masse fordele ved at være selvstændig – ligesom i så mange andre brancher – hvis ellers du lykkes med dit foretagende. Derfor er dette generelt en drengedrøm for mange.

Såfremt du ligefrem påtænker at skulle være arbejdsgiver – det vil sige have taxachauffører ansat under dig i dit firma – skal du naturligvis sørge for ordentlige forhold for dine lønmodtagere. Dette indebærer selvsagt en hel masse, men de fysiske forhold er eksempelvis af høj vigtighed, hvis tilfredsheden hos dine chauffører skal holdes på et højt niveau.

De fysiske forhold, som vi her tænker på, omhandler i høj grad de forhold, der er for chaufførerne for at parkere deres arbejds- og/eller privatbiler omkring arbejdspladsen. Du bør sørge for ordentlige lysforhold, tydelige og slidstærke vejstriber samt en masse andet. Er der tjek på alt dette, er det selvfølgelig bare med at komme i gang, så du kan ramme landevejen og nyde din nye beskæftigelse bag rattet.