Spring til indhold
Hjem » Artikler » Corona effekten: Den lokale handel er rykket online

Corona effekten: Den lokale handel er rykket online

  • af

Overalt er der kommet massevis af kreative løsninger på pandemien, som virker til ingen ende at have. De mange restriktioner på det fysiske samvær har gjort, at mange butikker har set sig nødsaget til at ændre deres strategi for handel.

Det er efterhånden ikke et sjældent syn, hvis man ser det lokale supermarked eller slagter lave en cooking master class eller en gin- eller vinsmagning. Nogle tøjbutikker har endda valgt at lave live shopping.

”Sammen vær for sig”

Mange nye og innovative tiltag er der blevet gjort brug af takket være det iværksætteri, man finder i Danmark. Det har gjort, at man alligevel har kunne finde løsninger på de åbenlyse udfordringer samfundet har fået, i takt med pandemiens høje smittetal og omfattende restriktioner.

Det beviser, at iværksætteri er kommet for at blive. Mange små forretninger, der er startet under COVID-19-pandemien, tænker i helt andre og innovative baner som aldrig før. Det har slået et slag for kreativiteten i de forskellige miljøer, hvor nogen virkelig har haft gavn af det.

Nye idéer under pandemien

Mange nye idéer har tager i det danske iværksætteri. På grund af det høje online salg, er der nemlig også kommet mere fokus på, hvad de forskellige ting, man kan købe på nettet, ankommer i.

Alene i Danmark bruger man flere tons af emballage, så hvorfor ikke være smarte og gøre det til noget genanvendeligt materiale.

Hvis man følger med på de sociale medier, lægger man måske mærke til, at den lokale vin- og spiritussælger er begyndt at lave online sessioner, hvor man smager på varerne. Så sidder man et par timer og lytter til nogle mennesker, der siger en masse fornuftige ting om deres produkter.

Det løser dog stadigvæk ikke problematikken af, at man ikke kan komme ud og handle varerne. Der er noget af det iværksætteri, som har været betydningsfuldt for butikker, været en papkasse til forsendelse af flasker. De er jo enormt skrøbelige og skal behandles med stor opmærksomhed og agtpågivenhed.

Pap som bæredygtigt materiale

Det iværksætteri, som har givet papkassen nyt liv under orona, har samtidig givet et positivt aftryk på klimafronten. Pap er nemlig noget af det mest bæredygtige materiale, man kan finde.

Derudover er pap noget af det, som er nemt at genanvende. Det er som oftest i genanvendelsesprocessen, at det bliver lidt kringlet for at produkt at være bæredygtigt, men det klarer materialet pap til punkt og prikke.

Der findes mange fordele ved pap. En af dem er, at det er utrolig nemt at bære rundt på. Emballagen kan holde til meget lange forsendelser uden at skade indholdet i pakken. Det er især vigtigt for virksomheder, der afhænger af online-salg.