Spring til indhold

Har du mangel på gode opvaskere?

  • af

Som enhver restauratør ved, afhænger en restaurations succes af mange faktorer. En af de vigtigste er at have en god opvaskemaskine. En opvaskemaskine er ansvarlig for at holde køkkenet rent og organiseret og for at sikre, at opvasken er korrekt desinficeret.

Uden en god opvaskemaskine ville det være umuligt at opretholde et højt hygiejneniveau i køkkenet. Derudover kan en opvaskemaskine være med til at forebygge potentielle sundhedsrisici som f.eks. madforgiftning. Derfor bør en restaurant sørge for at investere i en god opvaskemaskine for at sikre sin succes.

Men en opvaskemaskine er alene ikke nok, hvis din opvaskefunktion skal fungere ordentligt.

Ingen opvask uden opvaskeren

En opvaskemaskine er et værdifuldt aktiv for enhver restaurant, men den er kun en del af opvasken. For at opvaskefunktionen kan fungere korrekt, skal opvaskemaskinen også betjenes af de rette personer.

Opvaskemaskinerne er ansvarlige for at sikre, at alle tallerkner er rene og desinficerede før brug. Dette indebærer både at drifte og at fylde den effektivt i opvaskemaskinen. Desuden skal opvaskemaskinerne også tømme opvaskemaskinen efter hver cyklus, idet de skal være opmærksomme på ikke at blande rent og snavset service.

Endelig skal opvaskemaskinerne også sørge for et rent og organiseret arbejdsområde for at undgå krydskontaminering. Ved at ansætte erfarne og detaljeorienterede opvaskere kan du sikre, at opvasken i din restaurant fungerer gnidningsløst.

Har du svært ved at finde dedikeret opvasker personale, kan det være en meget god ide, at du ansætter en opvasker vikar til jobbet.

2 hurtige løsninger

Restauranter kan være meget travle steder, og det er ikke ualmindeligt, at opvasken bliver forsinket. Dette kan skabe et stort efterslæb og lægge pres på resten af køkkenpersonalet. For at kunne følge med efterspørgslen kan det være nødvendigt at ansætte en eller flere midlertidige opvaskere.

Der er et par forskellige måder at gribe dette an på:

  1. En af mulighederne er at opslå en jobannonce på et websted som Indeed eller Jobindex.
  2. En anden mulighed er at kontakte et lokalt vikarbureau. Når du har fundet et par kandidater, skal du sørge for at tjekke deres referencer og gennemføre en kort samtale.

Med en lille indsats burde det være relativt nemt at finde en person, der kan hjælpe dig med at få opvasken klaret på ingen tid. I redaktionen kan vi særligt anbefale, at du vælger sidstnævnte løsning, da de kan hjælpe dig med hurtigt at finde de rette kandidater.

Find den rette samarbejdspartner

Når det drejer sig om at bemande en restaurant, kan vikarbureauer være en god mulighed. De kan levere en konstant strøm af kvalificeret arbejdskraft til at hjælpe i spidsbelastningsperioder, og de tilbyder fleksibilitet til at øge eller mindske antallet af ansatte efter behov.

Men ikke alle vikarbureauer er lige gode!

Her er et par ting, du skal kigge efter, når du vælger et vikarbureau til din restaurant:

  1. For det første skal du sikre dig, at vikarbureauet har specialiseret sig i restaurationsbranchen. Der findes mange generalistbureauer, men du vil have mere held med et bureau, der forstår de unikke krav, som restaurationsbranchen stiller.
  2. For det andet skal du tjekke bureauets anmeldelser og vidnesbyrd. Tal med andre restauratører, der tidligere har brugt bureauet, og se, hvad de har at sige. Du ønsker at arbejde med et bureau, der har en god erfaring med at yde god service.
  3. Endelig skal du sørge for at interviewe bureauets repræsentanter, inden du træffer en beslutning. Dette er din chance for at få en fornemmelse af deres professionalisme og ekspertise. Spørg om deres screeningsproces, og hvordan de udvælger medarbejdere til din restaurant. Sørg for, at du er tryg ved deres fremgangsmåde, inden du skriver under på den stiplede linje.