Spring til indhold
Hjem » Artikler » Hvad er UI-design og UX-design endelig

Hvad er UI-design og UX-design endelig

Hvad laver en UX-designer?

En UX-designers arbejde inkluderer forskellige former for designarbejde, analyser, evalueringer, undersøgelser og tests, både med og uden brugere. Design, interaktion, interface og grafisk design. En UX-designer udvikler analyser omkring en målgruppe og arbejder med behovsanalyser, kunderejser, wireframes, flowskitser, konceptskitser, hi-fi-skitser, storyboards, scenarier, persona, prototyper, stilguide, designdokumentation, grafiske detaljer og anden dokumentation. Opgaverne kan variere meget for en UX-designer afhængigt af projekt og arbejdsplads. En der arbejder meget med UX-design er en webdesigner.

 

Metoder til UX-design

Der er mange metoder til UX-design, og det vigtigste er at finde de rigtige metoder til det rigtige projekt.

Eksempler på metoder til UX-design: Brugerundersøgelser, brugertests, undersøgelse, tilgængelighedsprøvning, heuristisk analyse, kognitiv gennemgang, øjesporing, brainstorming, designstudie, A / B-test, kortsortering og meget mere. Navnen er mange.

 

UX designværktøjer

Der er mange værktøjer at bruge, og i en rolle som UX-designer bruges det mange gange simple værktøjer som papir og pen, og andre mere avancerede så som Word, Powerpoint og photoshop. Dette er værktøjer, som mange kunder har i deres værktøjskasse, og det er godt at efterlade materialer, som kunden kan administrere. Værktøjerne for en UX-designer kan variere lidt mellem forskellige projekter.

UX vs UI. Hvad er forskellen?

UX-design (brugeroplevelsesdesign) handler om interaktionen mellem en bruger og et produkt. Målet med UX-design er at gøre brugerens interaktion så enkel og effektiv som muligt, så brugeren kan nå målet med produktet. UX-design fokuserer med andre ord på, hvordan et system bruges. På dette stadium koncentrerer vi os om at foregribe, hvad brugerne har brug for, og sikre, at grænsefladen har elementer, der er lette at få adgang til, forstå og bruge. En UX-designere tilpasser hvert produkt, så de fungerer lige så godt uanset platform eller størrelse. En så simpel hjemmeside for en elektriker skal der tænkes hurtige ”call to action” imens Ikeas hjemmeside er meget anderledes bygget om. Fælles nævner er at begge bruger sig af UX-design på to forskellige måder.

 

UI-design (design af brugergrænseflade) viser, hvordan produktet ser ud og opfattes. Her er farver, lys, kontrast, formater af grafiske elementer, billeder, skrifttyper og tekstformatering tilpasset til at fange interessen for produktets målgruppe. UI-design fokuserer med andre ord på, hvordan et system ser ud. Det er vigtigt at have en velfungerende grænseflade, informative elementer og farver, der er behagelige for øjet. UI-design understreger produktets udseende og følelse, præsentation og interaktivitet.