Spring til indhold
Hjem » Artikler » Værnemidler mod covid-19, som gør det sikkert at handle – både for personale og kunder

Værnemidler mod covid-19, som gør det sikkert at handle – både for personale og kunder

  • af

Hvis du har din egen butik, så har du sikkert også været bekymret for, hvordan du bedst kan beskytte dit personale, så der ikke kommer covid-19 i omløb blandt dem. Det er en nervepirrende tid, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at give dit personale – og dine kunder – de bedste vilkår for at undgå smitte af covid-19.

Venner og familie på afstand: En helt ny verden

 

Vi er allerede blevet vant til, at vi skal holde afstand, når vi ses med venner og familie. Men det kan være svært at holde afstand, hvis man arbejder sammen med en kollega i en mindre butik. Det er derfor helt essentielt, at dine ansatte bærer en form for beskyttelse, når de er på arbejde. Lad os se nærmere på mulighederne.

Mundbind

 

De mest kendte covid-19 værnemidler, er nok stadig mundbindet. De fleste bruger stadig de genanvendelige mundbind, når de er ude at handle, og det har du sikkert også lagt mærke til. Det kan være en god idé altid at have genanvendelige mundbind klar til dine ansatte – skulle de nu have glemt det. Ligeledes kan det være smart at placere mundbind i enkeltpakker i starten af butikken, så det er muligt for en kunde at tage mundbind på og bagefter betale for det ved kassen. Og et engangs mundbind behøver ikke se kikset ud. I dag er det muligt at få smarte sorte engangs mundbind.

Håndsprit

 

Det er vigtigt, at der er tilgængelig og gratis håndsprit ved indgang af butikken. Du skal sørge for, at du holder øje med, når den løber tør, for det er vigtigt for hygiejnen. Sælg desuden gerne håndsprit ved kassen.

Mundvisir

 

Det kan blive varmt og fugtigt under et mundbind, hvis man skal bære det en hel dag. Samtidig oplever mange brillebrugere problemer med, at der bliver pustet udåndingsluft under brillerne, så de dugger til.

 

Disse er ikke problemer, man oplever, hvis man i stedet for mundbind bruger en mund visir. En mundvisir holdes i spænd ved elastikker bag ørene – præcis som ved et mundbind. Men i stedet for er det en plastikvisir, hvor der er placeres en lille blød pude på hagen, som danner luft mellem ansigt og visir. Det kan være praktisk for de ansatte, når de skal bære værnemidler en hel dag. Det er gode covid-19 værnemidler.

Faceshield

 

Et faceshield er en plastikvisir, der dækker hele ansigtet. Den sættes rundt om hovedet med en elastik, og så smækker du ellers plastikken ned, præcis som man ville gøre med en svejsemaske. Den kan ligeledes være smart at bære for de ansatte, fordi man ikke skal tumle med udfordringer, som fugtig og varm hud. Flere oplever desuden med hyppigt og længe brug af mundbind, at de slår ud på hagen. Det kan man nemt undgå, hvis man i stedet for bærer et faceshield.

Plastikrude ved kassen

 

Ligesom det er smart at have håndsprit ved indgangen af butikken, er det også smart at tage nogle restriktioner i brug ved kassen, når kunden skal betale sine varer. Her kan det være en god idé at ophænge en plastikrude, der danner væg mellem kunde og medarbejder, når disse foretager en handel. Nogle steder mener man endda, at det er nok til, at medarbejderne ikke behøves at bære andre former for Covid-19 værnemidler. Men det må være op til den enkelte butik at vurdere.

 

Det er en mærkelig og svær tid, vi lever i, men der er desværre ikke andet at gøre end at lytte til restriktionerne og tage sine forbehold. Du har forhåbentligt fået nogle gode idéer til, hvad du kan gøre for at dine ansatte fortsat kan arbejde under gode vilkår under Covid-19.