Spring til indhold
Hjem » Artikler » Innovation på hverdagsniveau

Innovation på hverdagsniveau

  • af
innovation

Innovation betyder nytænkning, og hele meningen med innovation som tankegang er derfor at nytænke verden, hverdagen og de produkter, vi lever med. Nogle ideer er store og har stor betydning for, hvordan vi bruger vores hverdag, men andre ideer er små og påvirker måske kun en lille del af verdenen eller en lille markedsniche. Men uanset hvad er ideer vejen frem, og det er netop også derfor at virksomheder og nationer investerer stort i innovation.

Små ideer

Selvom at innovation er et ord, der ofte bruges i forbindelse med videnskab og teknologiske forhold, behøver innovation ikke at være et fremmed begreb. Når du prøver at gøre din egen hverdag lidt nemmere, tænker du innovativt. De små ting har også stor betydning, og de små ting kan specielt have stor betydning i hverdagen. De ting der gør, at man har mere tid med sin familie, er altid gode ideer, selvom at de kan være små. Der findes mange af sådanne ideer, og måske tænker du ikke over det i hverdagen, men hvis du kigger på, hvor meget din hverdag har ændret sig gennem din levetid, er det tydeligt at se, at innovation hele tiden er på spil. Græsplænen kan slå sig selv med en robotplæneklipper, alt post fra det offentligt kommer i e-boks, man kan betale med sin mobil, og man kan få dagligvarer bragt til døren. Der findes derfor innovation på alle niveauer. En hund i løbetid kan både blive steriliseret eller få ble på, og hunde der skal ud at gå, kan både blive iklædt regnjakker og refleksveste. Hele familien inklusiv kæledyr nyder derfor godt af de mange små ideer, som samfundet hele tiden tager til sig.

Innovation på arbejdspladsen

Innovation er med til at gøre hverdagen lettere, men samtidigt påvirker den også arbejdspladsen. På arbejdspladsen ses innovation på mange niveauer. Først og fremmest i de produkter der bliver solgt. Der kan her være tale om nye eller forbedrede produkter, der bygger på en ny ide, som realiseres i praksis. Derudover kan innovation også findes andre steder på arbejdspladsen. Dette kunne f.eks. være nyudviklede måde at arbejde og gøre tingene på, eller det kunne være nye tekniske løsninger, som tages i brug. Innovation kan derfor findes overalt i samfundet, og innovation kan derfor også ses som en måde en at verden bevæger sig fremad på.

Er innovation altid en god ting?

Der kan altid ses fordele og ulemper ved innovationer. Innovationer bliver lavet for at gøre hverdagen nemmere, og derudover bliver de lavet for at skabe værdi enten for virksomheder, de private eller det offentlige. Der er derfor altid gode intentioner bag innovationer, men derfor behøver alle ideer ikke at være gode. Heldigvis har dårlige ofte ideer svært ved at slå igennem.
Innovationer er nye ideer, der realiseres i praksis, hvilket også betyder, at de ting der før var gældende forældes. Mange virksomheder dør på grund af innovation, men ligeså mange virksomheder opstår også på grund af innovation. Forældelse er en naturlig ting, og det er derfor altid vigtigt at holde sig opdateret på de nye ideer og innovationer i samfundet.