Spring til indhold
Hjem » Artikler » Sådan øger du chancerne for succes som ung iværksætter

Sådan øger du chancerne for succes som ung iværksætter

  • af

Er du en ung iværksætter, eller drømmer du bare om at blive iværksætter, men har endnu ikke tager springet og startet din egen virksomhed, kommer vi her med et par gode tips til, hvordan du ender med at få succes som ung selvstændig med eget CVR-nummer.

 

Succesen kommer du ikke sovende til, men med hårdt arbejde og den rette strategi, er du langt foran alle dine konkurrenter.

Lær fra de rigtige

Først og fremmest bør du tænke en del over, hvem det er, du tager råd fra. Lærer du fra de rigtige? Der er alt for mange mennesker, der tager råd fra personer, der aldrig har arbejdet med lige netop det felt, det handler om, men som bare øser ud af gode råd, som om at i morgen ikke eksisterede.

 

Det gør sig eksempelvis gældende på Youtube, hvor mange påstår, at de er iværksættere, men som mest af alt bare består af varm luft med et formål – nemlig at få dig til at klikke på deres reklamer eller at købe deres kursus. Så tænk meget på hvem du tager råd fra.

 

Der er også meget at lære på Onlinekursus.dk – og er du kommet godt i gang som iværksætter og der snart skal ansættes folk, så tag en lederuddannelse og stå godt rustet til at være chef.

Vær ikke bange for at begå fejl

Som iværksætter bør du heller ikke at være bange for at begå fejl. Dem, der ender med ikke at få succes med deres forretning, er ofte også dem, der er bange for at træde ved siden af, når de skal prøve noget nyt.

 

Der er kun en vej som iværksætter, og det er fuld fart frem. Rammer du så ved siden af, tilretter du kursen og prøver igen. Det er den eneste rigtige måde at komme frem med din forretning på. Er du for bange for at prøve noget nyt og tage chancer, kommer du heller aldrig videre.

Husk at komme en tur op i helikopteren

Vil du gerne drive det til noget stort, kan det også være smart at komme en tur op i helikopteren engang imellem for at danne dig det forkromede overblik over din virksomhed og dine strategier og planer.

 

Selvfølgelig skal der en masse hårdt rugbrødsarbejde til i maskinrummet, men hvis du ikke har en plan eller en vej, du følger, kommer du ingen steder. Så brug et par dage om måneden på at kigge på planen og strategien for din forretning, så du er sikker på, at du kommer den rette vej på sigt.

Start din virksomhed mens du går på en uddannelse

Her til sidst kan det også være en god idé at starte din virksomhed op, mens du går på en uddannelse. Får du din idé til din virksomhed, mens du går på en uddannelse, er der ingen grund til at vente med at starte den, til du er færdig med din eksamen.

 

Du kan med fordel gøre brug af alt den tid, du har ved siden af dit studie, og så kan du jo nyde godt af din SU, som du sikkert også har ret til. På den måde kan du arbejde på din virksomhed som dit studiejob.